Nyheder fra Freelancepræst

cand. theol. Poul A. Beck

Kære Modtager

 

Fastemateriale i bogform

I seneste nyhedsbrev kunne jeg sende jer fastematerialet "Vi vandrer - 40 dage i fasten". Det er en bred vifte af Bibel- og Billed-meditationer, små ord eller mikro-fortællinger, der bringer os nærmere Gud, livets kilde og fornyer. 

Nu får det levetid ud over dette års faste. Unitas' forlag (som fra 1.3. hedder Eksistensen) har besluttet at udgive vores fastemateriale i bogform før fasten næste år.

Forlaget vil dog ændre på udseende og indhold. Formålet er at lave en udgivelse, der er mere til at tage med i tasken end til at lægge på sofabordet. Så det ender nok med at blive en noget anderledes Version II.

Derfor vil jeg gerne indbyde jer, der nu bruger materialet, til at dele jeres erfaringer. Hvad er godt? Hvad er mindre godt? Hvad kan nemt gøres bedre? På den måde kan alle bidrage til at give Danmark en endnu bedre fastebog. Send dine kommentarer til beck snabel-a  paradis.dk inden d. 1.5., hvor redigeringsprocessen begynder.

Det er en glæde at kunne dele dette med andre. Det ikke er for sent at bruge faste-læsningen, der også kan bruges i andre perioder af året.

Med venlig hilsen

Poul A. Beck

Klik på billedet

Kursus i Åndelig vejledning

Senere på ugen rejser jeg til England og besøger spiritualitets- centeret St. Beuno's, hvor jeg skal være med på et 14-dages intensivt kursus i Åndelig Vejledning, samtaler og supervision.

Åndelig vejledning er en samtale, en af traditionens meget gamle praktikker, der hjælper os til at se Guds fingeraftryk i vores hverdag: For ved at finde Guds vej, finder vi vores vej.

Det er et kursus, der ligger i forlængelse af den 30-dagess-retræte, jeg tidligere har været på. Her fortsætter øvelserne i

- Den kærlige opmærksomhed.

- Se Gud i alle hændelser i vores hverdag og

- Skelne mellem de bevægelser, der fører os nærmere Gud og de, der fører os væk fra Gud.

Jeg håber, dette kursus vil styrke udbytte og kvalitet for de, der allerede gør brug af Åndelig Vejledning, og for de som vil gøre det i fremtiden. Jeg glæder mig rigtig meget.

 

Med håb går vi Livet i møde.

Om Tro i tiden

Tirsdag d. 12. april kl. 19.30 har jeg fået lov at dele nogle erfaringer og tanker på retrætestedet Ådalens Generalforsamling.

Jeg vil gerne fortælle om de seneste 10 år som freelance præst, og hvordan arbejdet med nye former for trospraktikker som fx Retræter, Bibelmeditationer og Åndelig vejledning har formet min opfattelse af, hvor tros-livet måske er på vej hen.

Det er meget spændende at se, hvordan rigtig mange nye måder at være på vandring i troens landskab tager form disse år. Hvilken rolle mon de spiller for vores måde at forstå Kirke, Fællesskab, Engagement og Virkelyst i fremtiden? Jeg glæder mig til at dele nogle ufærdige tanker - for kun Gud kender fremtiden.

Jeg ser ikke mindst frem til at høre, hvad du ser, fornemmer og erfarer. Hvilke erfaringer har du gjort dig i overgangen mellem det velkendte og det nye?  Så vi sammen kan gå Livet i møde med håb.

Du er velkommen på Ådalen denne aften, også selv om du ikke er medlem af foreningen. Generalforsamlingen er efter indlæg, samtale og kaffe. Du kan også blive medlem af foreningen for blot kr. 100 pr år.

Sted: Ådalen retræte, Gl. Viborgvej 400, Randers. Se aadalenretraete.dk

 

 

 

Kreativ retræte: Form og farv i Guds nærhed.

D. 17. april kl. 18 til 20. april kl. 14

Vi lader os inspirere til at forme og farve hjertets møde med vor Far og Frelser. 

Slip din indre kunstner løs. Gå ture i den smukke natur med bakker, marker, skov og ådalen. Lad naturen, bibelens kærlige ord og bønnens åndedrag blive forenet til ord, du skriver, maleri du maler, eller formgivning i bl.a. ler.
Der er mulighed for at deltage i fælles bibel- og billedmeditationer undervejs.

Kreativ vejleder er Birgit Elmon. Se den meget smukke hjemmeside med et væld af kunstneriske kreationer www.birgitelmon.dk

Praktiske oplysninger

Sted: Ådalen Retræte: Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV. Tlf: 42 43 59 47 www.aadalenretraete.dk

 

Der er plads til max 14 deltagere.

Pris: Kr. 2300.  Klik her for tilmelding til Ådalen og alle informationer.

 

Den meget smukke natur ved Ådalen giver både ro og inspiration

(Klik på billedet og se nærmere)

 

Klik her hvis du har spørgsmål eller ønsker, jeg tager imod din tilmelding

Jeg håber, at du må finde glæde og inspiration ved dette nyhedsbrev.

Poul A. Beck

PS: Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt dig på min hjemmeside eller har været tilmeldt en retræte.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage nyheder engang imellem, behøver du blot at skrive det til mig.

 

 

til forsiden: AandeligVejledning.dk